HTML

Fiatalok közéleti-politikai reflexiói

A blogot néhány fiatal, műkedvelő barát hozta létre azzal a szándékkal, hogy az aktuális politikai-közéleti-társadalmi kérdésekre, problémákra reflektáljon. Az írásokban kizárólag a saját véleményünket jelenítjük meg.

Friss topikok

Címkék

adó (1) agyarország (1) Alaptörvény (1) Alkotmánybíróság (2) államosítás (1) Anonymous (1) átnevezés (1) ATV (1) Bajnai Gordon (2) bank (1) Bayer Zsolt (1) belpolitika (9) beruházás (2) beszédek (1) BM (1) Bornai Tibor (1) Budai Gyula (2) Csatáry (1) Csatáry László (1) demokrácia (4) Deutsch Tamás (1) diktatúra (2) dinnye kartell (1) Egyenes beszéd (1) előregisztráció (1) elvándorlás (1) EU (1) EU/IMF (1) Európai Bíróság (1) Európai Unió (1) évértékelő (1) felsőoktatás (8) Fidelitas (1) Fidesz (22) Fidesz-KDNP (1) fogadási csalás (1) földtörvény (2) Fortinbras (1) gazdaság (6) gazdasági növekedés (1) Gazdasági Versenyhivatal (1) Gelléri Andor Endre (1) Giró-Szász András (1) Gyöngyösi Márton (1) György (1) Gyurcsány Ferenc (1) Hoffmann Rózsa (1) Hofmann Rózsa (1) ifj. Lomnici Zoltán (1) IMF (2) ingatlanadó (1) internet (1) Jobbik (6) Kálmán Olga (1) KDNP (4) kiadások (1) KIM (1) koalíció (1) kormány (1) kormányrendelet (1) korrupció (1) Kósa Lajos (1) KövérLászló (1) Kövér László (1) közélet (8) Közgép (1) közösség (1) közpénz (1) köztévé (1) Kubatov-lista (1) külföld (1) külpolitika (1) kultúra (1) Kuncze Gábor (1) Lengyel Tibor (1) LMP (1) m1 (1) Magyarország (1) Magyarország alaptörvénye (1) magyar fiatalok (1) Magyar Hírlap (1) Matolcsy (1) matolcsyzmus (3) Matolcsy György (8) Mesterházy Attila (1) Milla (1) minisztériumok (1) MNB (1) MTVA (1) multik (1) mutyigyár (1) művészet (1) nemzeti együttműködés (1) Népszabadság (1) NER (1) netadó (1) NGM (2) Novák Előd (1) nyilatkozatok (2) oktatás (1) oligarcha (1) oligarchák (4) Orbán Ottó (1) Orbán Viktor (15) országgyűlés (1) parlament (1) Parlament (1) plágium (1) politika (27) politka (1) Polt Péter (1) Puch (1) regisztráció (1) rezsim (1) Rogán Antal (3) Schmitt Pál (1) Semjén (1) Semjén Zsolt (1) Simicska (1) sport (1) Szájer József (1) Szegedi Csanád (2) szociális konzultáció (1) tanácsadók (1) tandíj (2) TEK (1) Tersánszky Józsi Jenő (1) Torgyán József (1) tranzakciós adó (1) ügyészség (1) unorthodox (1) unortodox (2) vadászfegyver (1) választás (1) választási jog (1) választási regisztráció (1) választási törvény (1) Váradi András (1) Varga Mihály (1) versenyképesség (1) Vidékfejlesztési Minisztérium (1) VM (1) Vona Gábor (1) zsidó (4) Zsolt (1) Címkefelhő

2012.07.31. 11:12 eruditor

Kabaré és gyalázat

Szerzőtársaimnak megígértem a blog elindulása előtt, hogy nem szeretnék a Jobbikkal foglalkozni, csak kivételes esetekben. A párt esetében ugyanis teljesen mindegy, hogy pozitív vagy negatív a kritika, a lényeg, hogy szóljanak róluk a hírek. Most mégis a Jobbikkal kapcsolatban fogok írni: a Szegedi Csanád féle „ügy” egyszerre kabaré és gyalázat.

Visszafelé haladok az eseményekkel, ugyanis friss hír, hogy Szegedi kilép a Jobbikból, de megtartja az Európai Uniós mandátumát. Ez olyan tipikus, szót sem érdemlő politikusi hozzáállás (nyilván semmi köze a havi közel 8000 EURO- s fizetéshez…) lenne, ha a Jobbik nem beszélne folyamatosan „politikusbűnözésről” az ilyen esetekkel kapcsolatban. Gondoljunk csak Bokros Lajosra, aki MDF-esként került az Európai Parlamentbe, majd a párttal való szakítás után függetlenként maradt ott. Hozzáteszem, azért Szegedi nem említhető egy lapon Bokrossal, csupán a hasonlóság kedvéért írtam le. Azt persze a döntést hozó Jobbik elnökség is hangsúlyozta, hogy a mandátum visszaadását nem a származás, hanem a korrumpálhatóság indokolta.  Maga a tény, hogy „ügy” lehetett egy ilyen eset, a mandátum elvétele, majd Szegedi részéről a kilépés, de az EP-s tagság megtartása: na, ez kabaré.

Ugyanakkor ne felejtsünk el egy fontos dolgot, amit a Jobbik próbál elsumákolni, hogy a hivatalos verzió szerint: elnökségük szerint nem Szegedi származása a probléma, hanem, hogy ezt próbálta titkolni. Az elképesztő az egészben ez: egy európai államban, egy elvileg demokratikus rendszerben, egy közel 20 %-os pártban az számít, hogy egy vezető zsidó származása ne derüljön ki – ez több mint botrányos. Ez a Jobbik igazi szegénységi bizonyítványa. Az írás témáját nem szeretném azzal elterelni, hogy zsákszámnyi idézetet hozzak elő a Jobbik vezető politikusaitól és képviselőitől, amely kijelentések az antiszemitizmusukat bizonyítanák – nyilván aki követi a Jobbik ténykedését és megnyilvánulásait, az látja Vona, Szegedire vonatkozó mondataiban a cinizmust és a hiteltelenséget. Illetve nem szeretnék azzal sem előhozakodni, hogy a vallási, etnikai megkülönböztetés milyen letűnt korokra és rendszerekre volt jellemző, hogy az európai keretek között fel sem merülhetne a politikában a származás kérdése. Ebben az ügyben viszont – minden máztól eltekintve – Szegedinek titkolnia kellett (vagy legalábbis ő úgy érezte jónak) a zsidó származását; innentől kezdve ez nem kabaré. Hanem gyalázat.

S ez utóbbi sokkal súlyosabb. 

1 komment

Címkék: politika zsidó belpolitika Jobbik Vona Gábor Szegedi Csanád


A bejegyzés trackback címe:

https://dehaviszont.blog.hu/api/trackback/id/tr864688342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.07.31. 21:22:13

Ez az ügy abban különbözik a korábbiaktól, hogy mindenhonnét nézve (még jobbszéllről) kínos a Jobbiknak.
A következő az lesz, hogy a jobbrad portálokon el kezdik találgatni, hogy még kinek vannak zsidó rokonai Jobbikon belül. Ha ezt Csurka bácsi megélhette volna...
süti beállítások módosítása