HTML

Fiatalok közéleti-politikai reflexiói

A blogot néhány fiatal, műkedvelő barát hozta létre azzal a szándékkal, hogy az aktuális politikai-közéleti-társadalmi kérdésekre, problémákra reflektáljon. Az írásokban kizárólag a saját véleményünket jelenítjük meg.

Friss topikok

Címkék

adó (1) agyarország (1) Alaptörvény (1) Alkotmánybíróság (2) államosítás (1) Anonymous (1) átnevezés (1) ATV (1) Bajnai Gordon (2) bank (1) Bayer Zsolt (1) belpolitika (9) beruházás (2) beszédek (1) BM (1) Bornai Tibor (1) Budai Gyula (2) Csatáry (1) Csatáry László (1) demokrácia (4) Deutsch Tamás (1) diktatúra (2) dinnye kartell (1) Egyenes beszéd (1) előregisztráció (1) elvándorlás (1) EU (1) EU/IMF (1) Európai Bíróság (1) Európai Unió (1) évértékelő (1) felsőoktatás (8) Fidelitas (1) Fidesz (22) Fidesz-KDNP (1) fogadási csalás (1) földtörvény (2) Fortinbras (1) gazdaság (6) gazdasági növekedés (1) Gazdasági Versenyhivatal (1) Gelléri Andor Endre (1) Giró-Szász András (1) Gyöngyösi Márton (1) György (1) Gyurcsány Ferenc (1) Hoffmann Rózsa (1) Hofmann Rózsa (1) ifj. Lomnici Zoltán (1) IMF (2) ingatlanadó (1) internet (1) Jobbik (6) Kálmán Olga (1) KDNP (4) kiadások (1) KIM (1) koalíció (1) kormány (1) kormányrendelet (1) korrupció (1) Kósa Lajos (1) KövérLászló (1) Kövér László (1) közélet (8) Közgép (1) közösség (1) közpénz (1) köztévé (1) Kubatov-lista (1) külföld (1) külpolitika (1) kultúra (1) Kuncze Gábor (1) Lengyel Tibor (1) LMP (1) m1 (1) Magyarország (1) Magyarország alaptörvénye (1) magyar fiatalok (1) Magyar Hírlap (1) Matolcsy (1) matolcsyzmus (3) Matolcsy György (8) Mesterházy Attila (1) Milla (1) minisztériumok (1) MNB (1) MTVA (1) multik (1) mutyigyár (1) művészet (1) nemzeti együttműködés (1) Népszabadság (1) NER (1) netadó (1) NGM (2) Novák Előd (1) nyilatkozatok (2) oktatás (1) oligarcha (1) oligarchák (4) Orbán Ottó (1) Orbán Viktor (15) országgyűlés (1) parlament (1) Parlament (1) plágium (1) politika (27) politka (1) Polt Péter (1) Puch (1) regisztráció (1) rezsim (1) Rogán Antal (3) Schmitt Pál (1) Semjén (1) Semjén Zsolt (1) Simicska (1) sport (1) Szájer József (1) Szegedi Csanád (2) szociális konzultáció (1) tanácsadók (1) tandíj (2) TEK (1) Tersánszky Józsi Jenő (1) Torgyán József (1) tranzakciós adó (1) ügyészség (1) unorthodox (1) unortodox (2) vadászfegyver (1) választás (1) választási jog (1) választási regisztráció (1) választási törvény (1) Váradi András (1) Varga Mihály (1) versenyképesség (1) Vidékfejlesztési Minisztérium (1) VM (1) Vona Gábor (1) zsidó (4) Zsolt (1) Címkefelhő

2013.03.19. 21:55 gaius.baltar

Tahófaktor

Elnézést kérek a címadásért, de ennél visszafogottabb és kevésbé utalóbb címet nem igazán tudtam találni.

A kiváltó ok, a tények magukért beszélnek:


"Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője szerint a katasztrófák ellni védekezés nem úgy megy, hogy az emberek ezt egy szolgáltatásként várják el, és a saját felelősségükkel nem is foglalkoznak.

A szakember kijelentette: nem korrekt gondolkodás, hogy az állampolgárok az államra hárítják a felelősséget, amikor már egy hete arról szólt minden hírműsor, hogy milyen ítéletidő várható. Tóth Ferenc elmondta: már március 14-én is minden meg volt szervezve. Amikor kitört a vihar, folyamatosan dolgoztunk, 15 óra előtt a Győr-Moson-Sopron megyei egységek már az autópályán voltak – magyarázta.

Az OKF polgári védelmi főfelügyelője szerint folyamatosan eszkalálódott a helyzet, de az egységek végig kint voltak, estére melegedő buszokat indítottak és melegedőhelyeket nyitottak meg, ahol kilencezren húzták meg magukat.

A szakember azt mondja, az a baj, hogy sokan nem a tényeket látják, hanem a negatívumokat. Azzal kapcsolatban, hogy a segítségül hívott osztrák csapatok vezetője is szervezetlenséget tapasztalt a magyar hatóságok részéről, Tóth Ferenc azt mondta: Magyarország ugyanannak az Európai Uniónak a tagja, mint Ausztria, így az egységes polgári védelmi mechanizmus működött. Hozzátette: lehet, hogy az osztrákok csak katasztrófaturistáskodni jöttek.

Tóth Ferenc kijelentette: mindenki számíthat a katasztrófavédőkre, az eredmény magáért beszél, most nem halt meg senki, nem úgy, mint 2006-ban, amikor az augusztus 20-ai ünnepség halálos áldozatokat is követelt. "

Forrás: atv.hu

1 komment

Címkék: ATV Kálmán Olga Egyenes beszéd


A bejegyzés trackback címe:

https://dehaviszont.blog.hu/api/trackback/id/tr495149235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.23. 11:41:13

1) A katasztrófavédelem központi honlapján 14-én nem volt ki információ. Ez durva hiba, mert a média, és az emberek a központi honlapon keres valamit, nem böngészi végig a legeldugottabb helyeket. A fél országos katasztrófának kint kell lenni a központi lapon, mert kurvára fontos.

2) Tóth Ferenc szerint sok tucat blogger hazudik, aki panaszkodik, és ott volt.

3) Ennek nem mond ellent az, hogy amikor kiment valaki, akkor az ember a "nyakába ugrik". Mert akkor, ott örül. És mert az a személy, aki kimentette, nem is hibázott. a Vezetés hibázott, a kormány hibázott.

4) Az osztrák hatóság vezetője is panaszkodott, Tóth szerint hazudott.

5) Tóth hazudik, amikor azt mondja, senki nem halt meg. Hatan haltak meg.
süti beállítások módosítása